kusi-10
BLACK MOTOR - on duty - CDr (2007)
Sold out
150 pressed

1. For CMA (Black Motor) 11.42
2. Love Life (Ville Rauhala) 10.29
3. I´ll be Out of Here (Billy Childish) 6.46
4. Tennesee Waltz (Redd Stewart & PeeWee King)
7.34

www.myspace.com/blackmotors

Haastattelu 12.7.2007, vastasi rumpali Simo Laihonen.

Minkäslaiselta taustalta soittajat ovat lähteneet liikkeelle? Koulua vai itseoppineita?
Itseoppineita, mutta koulutustaustaakin löytyy. Porukassa on vahvaa rock- ja juurimusataustaa ja monimuotoinen musisointi on aina kuulunut asiaan. Tämä vapaa improvisaatio on tullut kaikille aika pitkälle perinteisesti jazzmusan kautta.

Kuinka vanha poppoo olette? Onko kokoonpano säilynyt samana ynnä muita tärkeitä yksityiskohtia bändin menneisyydestä?
Kaksi ja puoli vuotta ollaan tehty ja kokoonpano on ollut alusta asti tämä. Sami ja Ville ovat soittaneet kimpassa kymmenisen vuotta ja minä heidän kanssaan nämä Motorajat. Juttu starttasi siitä kun muutin Tampereelle ja tutustuin sattumalta samalla kadulla asuneesen Villeen Jyväskylässä Joulukuussa '04. Soitamme yhdessä myös yhtyeissä Suurin Onni ja Mambo Taxi sekä muissa systeemeissä.

Keikkoja on varsinki Tampereen seuduille enemmän kuin Cause For Effectillä. Onko teillä hinku keikoille? Onko keikat kaiken soittamisen a ja o?
Keikoilla tätä kehitetään ja ihmisille tässä soitetaan. Paljon ollaan tehty ja nyt on ollut hiljaisempaa, on ollut tarvetta tehdä muita juttuja. Mut CFE olis mukava nähdä keikalla!

Keikoillanne on ollut paljon sekalaisia vierailijoita (Dassum, Orma...), miten yhteistyöt käytännössä lähtevät käyntiin? Onko suosikkisessioita?
Useimmiten yhteydenotosta meidän puolelta. Jos on ollut tiedossa kiinnostava tyyppi kenen kanssa vois kuvitella syntyvän jotain niin yleensä ollaan otettu yhteyttä. Joillakin jutuilla on ollut jatkuvuutta esim. Orman kanssa (syksyllä tulossa lisää). Kyllä kaikki kimppajutut ovat olleet kotiinpäin, aina eri puolet bändissä korostuu ja uusia ulottuvuuksia löytyy. Avartavaa matkailua.

Minkäslaista taustaa löytyy On Duty CDr:n äänitystilanteesta? Tampereella äänitetty keikka todennäköisesti?
Se on äänitetty Tampereen filmifestivaaleilla Klubilla viime Maaliskuussa Circus Mundus Absurduksen kanssa tekemämme yhteisaktin yhteydessä. Soitimme tuon oman keikan yöllä yhden kahden maissa ja tunnelma oli loistava.

Mistäs nämä koverit tempaistiin, Tennessee Waltz on melkein jo ns. traditional? Mitä muita on keikoilla pyörinyt mukana? Onko jotain mikä pitäisi saada settiin, mutta ei jostain syystä onnistu tai kappale on liian työläs?
Trad. osastoa soitetaan aika paljon. Kaikenlaisia biisejä sieltä täältä, vanhaa ja uutta. Ornette Colemania, Mingusta ja Charlie Parkeria ollaan soitettu ajoittain enemmänkin. Sitten näitä punkimpia juttuja, tää Thee Headcoats tuli Samilta viime kesänä ja niiltä ollaan paria biisiä soitettu aika paljon. Sellaisia biisejä ei tule otettua käsittelyyn jotka vaikuttaa epäsopivalta tälle kokoonpanolle tai ei muuten saavu luoksemme luontevasti.

Muutamia suosikkiesiintyjiä/bändejä tai esim. levyjä jotka ovat musisointiin vaikuttaneet
Vastaan nyt kaikkien puolesta eli omasta mielestäni kaikki läheisemme, ystävämme, soittokumppanimme ja kaikki kuultu ja nähty. Yhteisesti diggailtuja musantekijöitä on niin paljon että mainitsen jotain mieleentulevaa viimeaikaista: Sam Butera, J.Orma, Delta Rhythm Boys, Nusrat Fateh Ali Khan yms. yms.

Mitä muuta teet kun et soita?
Soittohommissa ja siihen liittyvässä menee pitkälti tämä aika. Muulloin perusjuttuja, relaamista ja palautumista. Bändissä on raskaansarjan kirppari/wanhan tavaran harrastusta.

Miten pitkälle Black Motor voi kokeilussa edetä? Totaalifree? Yhdistämällä nokkahuilun kokoonpanoon?
Niin pitkälle kuin keppi lentää. Se on suhteellista, kausittaista ja alituista liikettä. Välillä on enemmän biisimatskua käytössä ja välillä keikat on freetä. Totaalifreetä ei olekaan... Välillä on hyvinkin irtonaista, pikkuhiljaa jutut etenee. Suhteet muuttuu ja muuntautuu.

Kuinka tärkeä on levyn ulkoasu? Onko On Duty-levyllä haettu jotain tiettyä tunnelmaa?
Onhan se tärkeä. Noiden kansien fiilis tuli siitä CMA/Motor- ryhmäkuvasta leikatusta potretista jossa meillä on eläinmaskit päällä. Yöaika, eläinhahmot, se kyseinen tilanne...

Miten pitkälle bändin tulevaisuutta on suunniteltu? Edetäänkö vain päivä ja nuotti kerrallaan?
Bändi soittaa niin kauan kuin sillä on tarvetta soittaa.

Tuntuuko joskus siltä kuin vanne kiristäisi päätäsi?
Henkilökohtaisesti aivan lähiaikoina kyllä.

SAMI SIPPOLA: SAXOPHONES
VILLE RAUHALA: DOUBLE BASS & ELECTRIC BASS
SIMO LAIHONEN: DRUMS


Huurupiilo, Tampere

 


Nosturi, Helsinki

 

back to kissankusi